Project Attributes

, ,

As a credit union renowned for its progressive leadership, ORNL was excited to translate this innovative approach into a another physical structure.

The branch is strategically positioned at a widely frequented junction adjacent to a popular grocery store, making it highly visible to the community.

Drawing inspiration from the local landscape, the design is distinguished by its color grading and graphics that resonate with the symbolic Smoky Mountains of Knoxville. Inside, the branch breaks away from traditional banking interiors, offering an open-concept layout that promotes one-on-one conversations and services. Numerous offices, a transaction counter, teller stations, and other amenities are designed keeping member convenience in mind.

 

The building stands out for its extensive use of heavy glass and maintains a light, open atmosphere.

A two-story wall showcasing ORNL’s brand and local sponsorship sets the tone for the credit union’s commitment to its community.

 

Copyright ©2024 Design Collaborative