Search this Site

Close

As you walk up to the Training Center, a gentle angle of windows and brick mimics the motion of a runner taking off from the starting block.

The brick ties the building into the aesthetic of the campus, while the unique design gives the Training Center its own identity. A wall of tall windows opens up into the pole vaulting and cardo/weight training area, bringing in natural light for the athletes and shining like the beacon of a lighthouse, reminiscent of the campus’s nautical theme. The wall on the other side of the building is closed to keep the glare out.

Bethel Lehman Family Training Center Lehman Family Training Center Side Lehman Family Training Center Window Wall
Bethel Lehman Family Training Center Lehman Family Training Center Side Lehman Family Training Center Window Wall

Entering into the Training Center, you see bright, welcoming graphics in Bethel University’s royal blue, coordinated by DC’s graphic designer and the Bethel graphics team.

A comfortable sitting area that is a combination of stairs and bleachers leads up to a mezzanine with a lounge and space for coaches to observe the athletes.

Lehman Family Training Center Sleachers Mezzanine Lehman Family Training Center Graphics
Lehman Family Training Center Sleachers Mezzanine Lehman Family Training Center Graphics

The design of the project was intended to be efficient without sacrificing any functionality.

Engineering height clearances were made to provide pole vaulting space but to stay under cost. Lighting layouts were strategically chosen to be more efficient. Design was improved because each element was so carefully considered in order to have the best functionality aligned with efficiency.

Lehman Family Training Center Weight and Cardio Lehman Family Training Center Track and Field Lehman Family Training Center Training Room
Lehman Family Training Center Weight and Cardio Lehman Family Training Center Track and Field Lehman Family Training Center Training Room
Copyright ©2022 Design Collaborative