Purdue University Robert E. Heine Pharmacy Building

  • Design Collaborative renovated approximately 7,530 gross square feet of former library space within the Robert E. Heine Pharmacy Building (RHPH), originally built in 1969.

    RHPH, as was typical for its time, had classrooms, laboratories, and offices, but very little space for students and faculty to gather outside of set class times.  In fact, it was common for students to sit along the hallways of the building between classes to prepare for class, socialize, etc.  This is not conducive to modern education styles which encourage collaborative learning via group projects. The renovation of the former library provides students & faculty the valuable collaborative space.  It includes carefully configured zones to allow students their choice of how to learn/work, across a spectrum from social-to-focused, and small-to-large spaces.

  • 1.7.20_128.jpg
  • 1.7.20_107.jpg
  • 1.7.20_112.jpg
  • 1.7.20_136b.jpg
  • 1.7.20_117b.jpg
  • 1.7.20_139.jpg
  • 1.7.20_118.jpg
  • 1.7.20_126.jpg
  • 1.7.20_124.jpg
  • 1.7.20_129.jpg